07 بهمن 1393 - 8:18
شناسه خبر: 1810
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت:
تجارت ترجیحی با ترکیه دستپخت دولت قبل است
قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تجارت ترجیحی با ترکیه که تولیدکنندگان به آن انتقاد دارند، دستپخت دولت قبل است. البته با اعمال تعرفه ترجیحی، تعرفه واردات پوشاک ترکیه 120 درصد است و اگر صنعتی با 120 درصد سود بازرگانی توان رقابت ندارد، ضعف آن صنعت است.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنفی صنایع غذایی ایران، مجتبی خسرو تاج شب گذشته در ارتباط با برنامه پایش گفت: صنعت نساجی از صنایع قدیمی کشور است که از نظر دانش فنی و نیروی انسانی برای تولید رقابتی و حضور در بازارهای جهانی مزیت های مناسبی دارد اما طی یک دهه گذشته یکی از معضلات اصلی ما در این صنعت بحث قاچاق بوده است؛ به طوری که هزینه قاچاق بین پنج تا 15 درصد نوسان داشته است.
وی تصریح کرد: اگر امروز در بازار ترکیه هر نوع سفارشی را بدهید به راحتی در هر نقطه ای که بخواهید محموله را با هزینه پنج تا 15 درصد در ایران تحویل میگیرید؛ بنابراین یکی از بزرگترین معضلات صنعت نساجی این است که در کشور قادر به کنترل قاچاق در این صنعت نیستیم و کسان دیگری باید جواب این سوال را بدهند.
به گفته خسروتاج اگر بازار مکران و چابهار در سیستان و بلوچستان پر از پوشاک خارجی شده که از پاکستان و هند وارد شده است.
خسروتاج ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات صنعت نساجی ما این است که این صنعت 50 درصد از مصرف کنندگان خود را در تولید این صنعت ندارد. اکثر واردات پوشاک، پوشاک بانوان است. اکنون تولید کنندگان ما در صنعت نساجی نمی توانند مطابق خواست و نظر مصرف کنندگان تولید کنند و از این امر هم نگران هستند.
قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: تولید کنندگان اعلام می کنند نمی توانند مطابق خواست 50 درصد از مصرف کنندگان حرکت کنند. در حال حاضر تعرفه پوشاک در کشور ما 200 درصد است؛ سود بازرگانی که برای واردات پوشاک درنظر گرفته می شود 100 درصد است و پوشاک در گروه 10 کالای دسته بندی شده قرار دارد که بر این اساس که اگر کسی بخواهد از کالاهای این گروه، کالایی را وارد کند باید دو برابر سود سهمی آن، عوارض گمرکی بپردازد.
وی تصریح کرد: توافقنامه ترجیحی با ترکیه که تولیدکنندگان صنعت نساجی بحث آن را مطرح می کنند دست پخت دولت قبل بوده و به این دولت رسیده است. با فرض اینکه بر اساس آن قرار داد 40 درصد به پوشاک تخفیف ترجیحی داده شود، باز بالای 100 درصد سود بازرگانی بر واردات پوشاک وضع می شود.
به گفته قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت بعید است با تعرفه 200 درصدی فعلی، پوشاک به صورت رسمی وارد کشور شود. با این توافقنامه نیز که سود بازرگانی واردات پوشاک را 120 درصد می کند نیز هیچ نوع پوشاکی نمی تواند با محصول تولید داخلی رقابت بکند. اگر عنوان شود که این تخفیف ترجیحی به صنعت نساجی ضربه می زند اشتباه است. اگر صنعتی در کشور داریم که با 120 درصد سود بازرگانی توان رقابت ندارد این دیگر ضعف آن صنعت است. لذا بایستی صنعت نساجی رقبای قدر خود را ببنید و با آنها رقابت کند.
هر 5200 دلار واردات یعنی از دست رفتن یک شغل در کشور واردکننده
همچنین احسان سلطانی، پژوهشگر صنعت نساجی در ارتباط تلفنی با برنامه پایش گفت: طبق آمارهای جهانی هر 5200 دلار واردات منجر به از دست رفتن یک شغل در کشور وارد کننده می شود.
وی اظهار کرد: وزارت صنعت یکی از دلایل تعرفه های مناسب و ارائه تخفیف به صنعت پوشاک ترکیه را جلوگیری از قاچاق و کاهش آن اعلام کرده اما مشاهده شد که بعد از اجرای قانون، قاچاقچی هم هزینه اش را کاهش داده است.
این پژوهشگر صنعت نساجی تصریح کرد: در حقیقت قاچاقچی اکنون کالای خود را ارزان تر از قبل عرضه می کند و رقابتی میان دولت و قاچاقچیان برای واردات ایجاد شده است.
سلطانی بیان کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت هم در این زمینه ابزاری در دست برخی از ارکان دولتی شده یعنی آنها هم بعضا شاید موافق این وضعیت نباشند و در حال تلاش هستند تا این مشکل حل شود ولی رکن اصلی آنها جلوگیری از قاچاق است.
این پژوهشگر صنعت نساجی یادآور شد: در حال حاضر یک موازنه منفی ایجاد شده و از ترکیه در ازای این تخفیف ارائه شده هیچ امتیازی نگرفتیم.
سلطانی بیان کرد: صادرات پسته کشور در حال حاضر به ترکیه ممنوع است و ترکیه 140 قلم کالا را به ما اجازه داده تا صادر کنیم ولی انتخاب این کالاها برای صادرات به قدری هوشمندانه، سیاستمدارانه و دقیق است که حمله به بازار ما و تمام صنایع کوچک و متوسط ایران از جمله پوشاک، نساجی، لوازم خانگی، پلاستیک و لوازم خودرو است.
وی تاکید کرد: وزیر اقتصاد ترکیه بر ما منت گذاشته و اعلام می کند شرایطی را برای صادرات ایران فراهم کرده و امتیازاتی قائل شدیم که به هیچ کشور دیگری ندادهایم. وقتی اینگونه اعلام میکنند قطعا باعث وهم ملی می شوند.
وی با اشاره به اینکه از دولت توقع حمایت از تولید ملی را داریم، از دولت یازدهم خواستار شد که از تولید و صنعت حمایت کنند.
منبع: ایسنا